Er fett farlig????


Hvis du ser på bildet ovenfor så ser det nesten ut som at fett er farlig……

Jeg har tatt et utsnitt av et bilde på en powerpointpresentasjon holdt av en amerikansk kardiolog!
Det skumle med ernæring er når man trekker konklusjoner basert på få obervasjoner og ikke får med seg nyanser og detaljer i det man ønsker å konkludere om.

Nå skal dere få hele bildet han presenterte:

Da ser ting plutselig annerledes ut! Selv ved et høyere fettinntak på Kreta er det lavere forekomst av hjete-karsykdom enn i Finland……og også lavere enn i Japan som har et lavt inntak av fett….
Under søylene var denne teksten:

Eneste forskjellen mellom Finland og Kreta er ikke bare type fettinntak, det handler også om hvilke/hvor mye karbohydrater (ikke ta dette til inntekt for lavkarbo)…. og hvor mange beskyttende stoffer fra grønnsaker, frukt og bær de får gjennom kosten.

Senere i presentasjonen nevner han grønnkål, blåbær, tomater, spinat, cantaloupemelon, helkorn, mandler og valnøtter for å forebygge slag.

Noen av disse matvarene nevnt over kan dere lese litt mer om i Dagbladet snart….sier ikke mer enn det, utenom at jeg fikk en ganske vanskelig oppgave fra dem igår!

1 uke igjen til ferie 🙂 🙂 Ferie og ferie…jeg skal jobbe likevel – bare mindre enn nå 🙂 🙁

Publisert under Ernæringstips

1 comments on “Er fett farlig????

  1. Eller noen gode studier som er publisert om vitaminer og kreft?

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!