Kålrot, grøt og hvitløk!

Kålrot, grøt og hvitløk!

Er det en perfekt kveldsmat? Sannsynligvis ikke, men kålrota var veldig god. Og så fikk jeg så lyst på grøt med honning på da jeg trente. Honning, kanskje folk skulle spise litt mer av det nå frem mot svineinfluensaepidemien som skal komme. Eller hva med hvitløk? Hvitløk er en fantastisk sak. Kan vi ikke bare blåse i at man lukter litt hvitløk? Hva er viktigst – å spise noe som hjelper kroppen på så mange måter eller hva folk muligens synes om deg fordi det kanskje lukter at du har spist hvitløk? Har du hjemmekontor så er det jo ikke noe å tenke på!
Begynn å spis hvitløk.

Her er en norskspråklig side med mye informasjon om hvitløk;
 http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/alli_sat.htm

“Tomatoes and oregano make it Italian; wine and tarragon make it French. Sour cream makes it Russian; lemon and cinnamon make it Greek. Soy sauce makes it Chinese; garlic makes it good.”
Alice May Brock (of Alice’s Restaurant fame)

Her kan dere lese flere sitater om hvitløk; http://www.foodreference.com/html/qgarlic.html

Skal jeg spise hvitløk ikveld? Kålrot, grøt og hvitløk hørtes rett og slett ikke fristende ut. Men hvis du skal spise noen brødskiver med gulost kan du forsøke å skjære et par tynne skiver av hvitløken og legge under osten. Passer for de eksperimentelle, ikke de tradisjonelle!!

Hilsen Tina som spiser hvitløken sin imorgen

Publisert under Hverdagsliv, Ingredienstips

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!