Ananas – STERK

Her om dagen spiste jeg en enkel og rask lunsj; Ryvita gjærfritt knekkebrød + fetaost (sau- og geitemelk) + ananas.
Åh, ananasen var så sterk, ikke sterk i smaken, men sterk på den måten at jeg ble sår. Jeg lagde ananasbåter som var som en halv sirkel. Og spiste på den slik at munnvikene kom i kontakt med ananasen. Det skulle jeg ikke gjort igår med DEN ananasen….. Burde lagd biter og spist med gaffel.

Ananas inneholder et enzym som heter bromelain som benyttes i enzymtilskudd. Det hjelper til med å fordøye proteiner, selv om de skulle befinne seg i munnen din! Det er derfor man av og til,, hvis ananasen er «sterk» blir sår av å spise den. Bokseananas gir ikke samme effeten da enzymet er ødelagt.

Prøv gjerne å spise rå ananas sammen med kjøtt, fisk eller belgfrukter dersom du tror du har problemer med å fordøye proteiner.

🙂 🙂 🙂 🙂

Jeg ville ikke anbefalt å spise rå ananas på tom mage……..det kan bli for sterkt!

Akkurat nå ligger aubergine og søtpotet i ovnen. Skal lage en ny rett som jeg er veldig spent på!

Er den god skal dere få oppskriften! Nå gleder jeg meg til å lage ferdig aubergineretten. Egentlig er det ikke en selvstendig rett, men tilbehør. Uansett, jeg tror det blir godt!

Ha en hyggelig lørdagskveld! Hilsen Tina

Publisert under Ernæringstips, OBS! Vær forsiktig

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!