Lyst til å spise glutenfritt?

Mange tåler ikke gluten. Mange setter igang med glutenfritt fordi de vil prøve om dette hjelper dem. Problemet kommer når du så går til legen og skal få diagnostisert om du evnt. har cøliaki! Kanskje tarmen har leget seg og du ikke kan diagnostiseres.

Faktisk har kanskje 1 av 100 nordmenn cøliaki. Tror du at du kan være en av de så bør du ta det opp med legen din før du begynner på diett. Legen kommer til å si til deg at for å diagnostisere må gluten innføres igjen. Det er jo ikke særlig gøy når du først har merket at glutenfritt gjør deg godt!

Får du diagnosen cøliaki har du rett til støtte fra folketrygden fordi det er dyrere å spise glutenfritt. En person over 4 år får 1730,- i støtte hver mnd.

Andre som også må spise glutenfritt kan også ha rett til støtte, men det kan dere lese mer om på norsk cøliaki forening sine nettsider: ncf – støtte

Norsk cøliakiforening holder bakekurs……det er vanskelig å bake glutenfritt og mange deiger og brød blir nok kastet rett i søpla hver dag i Norge fra frustrerte nystartede glutenfribakere.

Retten jeg lagde igår var sånn passe god. Jeg fulgte en oppskrift i en bok. Jeg skal lage det igjen ,men da iallefall doble både hvitløk og koriandermengden. Bedre jeg gir dere oppskriften etter at den er justert litt for den var etter min mening litt «tam»! Søtpoteten reddet auberginemosen igår 🙂

Publisert under Ernæringstips, Glutenfritt

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!