Safran»te»

Hva i all verden er dette? Det ser kanskje mer kjent ut på vinteren……

………………………………………………………………….
Det er safran»te». mmmmmmm! Til en kopp vann trenger du ca. 8 safrantråder. Du lar det trekke en stund. Tilsetter du honning blir det kjempegod smak. Safran er verdens dyreste krydder. Kostnaden for 1 kopp safrante vet jeg ikke. 8 tråder veier jo ikke så mye! Jeg tviler faktisk på at vekten min vil klare å måle vekten……

Når du har drukket litt te kan du ta noen tråder i munnen og smake på dem. Ta dem på tungen og kjenn på smaken 🙂
Safran inneholder antioksidanter. Safran fra Gaea inneholder ca. halvparten så mye antioksidanter som kanel fra Santa Maria og ca 22,5 ganger så mye som koriander fra merket Black Boy.
Følte du dette var nyttig informasjon som du kan bruke i hverdagen din? Ikke?
Men det var litt interessant, var det ikke??

Da tar vi litt info som er totalt unyttig i hverdagen:

Safran inneholder kalsium, magnesium og kobber, men det er ingenting å tenke på, for man skal kun bruke det som smakstilsetning i mindre mengder.

Safran kan være FARLIG!!! Pass deg dersom du er gravid eller ammer, ikke overdriv safraninntaket! Les teksten under!

Prisen på safran er vel såpass høy at man sjelden spiser for mye, men noen ganger når man tror en ting er sunt så kan mange overdrive. Ikke gjør det med safran!

Her er et utdrag fra www.rolv.no:
ADVARSLER / BIVIRKNINGER / KONTRAINDIKASJONER
Det er til nå ikke dokumentert noen risiko ved bruk av safran som krydder og fargestoff i matlagingen i daglige doser opp til 1,5 g. Dødelig dose angis til 20 g daglig, mens 10 g kan være abortfremkallende. Safran er kontraindikert under graviditet på grunn av faren for spontan abort. Urten bør også unngås i terapeutiske doser under amming, da effekten er ukjent. Overdreven bruk av safran kan skade nyrene og sentralnervesystemet. Store doser kan ellers forårsake hoste og hodepine, i tillegg til at urten har narkotiske egenskaper. Bortsett fra i tradisjonell kinesisk medisin brukes safran svært lite i urtemedisinen i våre dager.

Sats på safran som en smaks- og fargetilsetter men ikke overdriv!! Og kos deg 🙂

Publisert under Ernæringstips

2 comments on “Safran»te»

  1. karin on said:

    Hei hvor for jeg kjøpt safran te som er god:):)mvh karin

  2. Tina Hamelten on said:

    Hm, god safrante? Det vet jeg ikke. Vi bruker safrantråder som ligger i de pakker som man kjøper beregnet på å bruke som krydder.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!