helsekostopplysningen.no

Det var på tide med en slik nettside!

Helsekostbransjen har lansert en ny nettside hvor du kan søke info om kosttilskudd og urter.

Det de sier om seg selv er:
Norsk opplysningskontor for helsekost ble etablert i 2011 for å hjelpe forbrukere til å finne objektiv og produktnøytral informasjon om kosttilskudd og naturlegemidler/plantebaserte legemidler.

De sier videre:
All informasjon som gis på sidene er basert på allment akseptert kunnskap, tradisjonell kunnskap og/eller dokumentasjon på basis av publiserte artikler/studier. En lang rekke kilder er anvendt og i en egen artikkel kan du finne en oversikt over et utvalg av de viktigste kildene som er benyttet.

En viktig side på deres nettsider er: «Innhold A-Å Bivirkning- og Interaksjonsdatabasen»

«I vår bivirkningsdatabase kan du finne informasjon om virkestoffer og hvordan det kan påvikre deg dersom du går på medisiner, har en kronsik sykdom eller mulige bivirkninger av virkestoffet.»

Det brukes mye penger på kosttilskudd og urter. Det er tvilsomt at det kommer til å avta så neste gang du kjøper for eksempel urter til bestemor : sjekk ut om de kan påvirke medisinene!

Som helsekostopplysningen sier på sine sider ser man ofte at noen produkter sier de er den beste og at andre produkter ikke er så gode. Sant eller usant?

«Omega 3 og kvalitet
Mange nettsider og enkelte markedsføringskampanjer setter spørsmålstegn ved andre produkters kvalitet, og påstår at de har den beste kvaliteten.» Les mer om det her

Det burde jo ikke komme som noen overraskelse at man vil påstå at sitt produkt er best. Men alle kan ikke være best! Man har kun 1 vinner på 100 meter sprint, men ok, andreplassen er også god å få. Men poenget mitt er at ikke alt vi hører om produkter og tjenester er sant. Det er mange som vil tjene penger og mange som vil snakke usant om sine konkurrenter for å tjene mer penger. Eller de vil påstå at de er like gode som sin konkurrent.
Slik har det nok alltid vært, slik er det og slik kommer det til å være i fremtiden.
Hva var det Fan Thomas sa i serien Fan Thomas? «Kan man ikke konkurrere må man sabotere!»
Det blir akkurat som små barn som krangler eller dikuterer (faktisk også voksne mennesker for den saks skyld); når man går tom for gode argumenter eller ikke klarer diskutere lenger begynner man å sloss og å være slemme med hverandre istedenfor å si: «du er best, du er flinkest, jeg har ikke flere argumenter»


Bilde fra www.vg.no

Man skal ikke tro at de som leverer produkter eller tjenester innen helsekostprodukter, tester o.l er mer moralske enn andre mennesker. Man vil nok like å tro det og for all del det er mange mennesker som vil hjelpe andre mennesker, men hvordan vet vi hvem som snakker sant og hvem som vil konkurrere ved å sabotere og lyve?

Hvorfor så mye om dette? Jo, fordi jeg vet det skjer og har skjedd mot noe jeg selv jobber med! Derfor!

Vær derfor skeptisk og får du presentert en påstand spør: Har du noe dokumentasjon på det? Og sjekk den påståtte dokumentasjonen!

Ha en fin torsdag 🙂

Publisert under Kosttilskudd

2 comments on “helsekostopplysningen.no

  1. lovelyliller: trening ,mat og morro. on said:

    flott med en slik side! takk for at du opplyste meg om den 😀

  2. Tina Hamelten on said:

    Elsker å opplyse om nye flotte ting alle kan ha nytte av! 🙂

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!