Deilig krydret kylling

Igår var det dags for enda en ny oppskrift. På telefonen hørtes ikke Fred særlig begeistret over det jeg sto og lagde 🙁
Neinei, det er jo bare å vente og se og håpe på det beste det da 🙂
Jeg skulle egentlig la kyllingen ligge i krydderet noen timer, men det hadde jeg ikke tid til igår siden jeg bestemte så sent hva jeg skulle lage (måltidsplanlegging er en smart ting!)

Så alt krydderet ble blandet og smurt på kyllingen som så gikk rett inn i ovnen.
Surprise! Succé 🙂 🙂 Jeg fikk så vidt smakt på min egen mat – for Fred sa at dette skulle han ha på jobb dagen etter 🙂
Jaja 🙂

Så idag lager jeg det pånytt! Slik at jeg får litt også!

Her er ingrediensene til kyllingdelen av måltidet;

Nei, du trenger ikke kjøpe såååå stor krydderpose! Men jeg gjør det, det er 1 kg.

Alle krydderne går opp i en bolle av et slag:

Jeg snittet i kyllingen for å få krydderblanding inn i kyllingen:

Nå er kyllingen klinet inn i krydderblandingen og er klar for kjøleskapet! Der får det stå – frem til vi er ferdige på jobb i kveld. Ja, jeg er hjemme «midt i arbeidstiden»!! Men da jobber jeg hjemmefra, og vet du hva?? Jobben min handler jo om mat – og da må man få lage mat i arbeidstiden……spesielt hvis man har et mål med det 😉

Men har man det travelt er det null problem å gjøre som jeg gjorde igår, å gjøre alt med én gang.

Oppskriften er følgende:

4 ss olivenolje
4 ss presset sitronsaft
1 fedd hvitløk
2 ss hakket fersk koriander
2 ss hakket fersk persille
1 ts malt koriander
1 ts paprikapulver
1/2 ts malt spisskummen (ikke cumin!)
1/2 ts chilipepper
4 kyllingbiter/deler

Alle krydderne blandes i en bolle
Kyllingen snittes for å gjøre plass til litt krydderblanding
Krydderblandingen smøres på kyllingbitene
Settes i ovnen. Her kommer den vanskelige delen. Jeg satte nemlig ovnen på ca. 180 grader først og gik gradvis nedover. Jeg tror du bare må prøve deg frem med din egen ovn!

Ja, hva skal man ha til denne maten??? Jeg vet ikke, jeg rakk jo ikke å spise den 🙁 Neida, jeg kan anbefale quinoa som er et sunt og fint frø. Og lag en heftig salat! – prøv å ikke la all maten din være kokt og varmebehandlet 🙂

Lurer jammen på om jeg skal dra på kontoret og gjøre ferdig et par ting og så dra ut på sykkeltur!

Ha en fin fredag 🙂

Publisert under Oppskrifter

Comments are closed.

Om bloggenHei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!